Check nu & de toekomst

CHECK NU & DE TOEKOMST

De maatschappij verandert. De behoefte van werk en toekomst heeft nieuwe dynamieken. Onderstaand een aantal voorbeelden:

ROBOTISERING
De verwachting is dat in 2025 ruim 50% van het werk door machines zal worden uitgevoerd, t.o.v. 50% door de mens.

Kunstmatige intelligentie, nieuwe technologieën, doorzetten van automatisering zal een blijvende verandering teweegbrengen in werk. Het is geen bedreiging voor de mens in werk, het is een ondersteuning van mens en machine, een samenspel.

Het zal een invloed hebben op je werkomgeving.

COMMUNICATIE
De communicatie vormen gaan toenemen, digitaal zullen er meerdere kanalen ontwikkeld worden waardoor de mens in staat is online met welke digitale middelen dan ook te communiceren.

Live met elkaar in gesprek zijn wordt schaarser, dus waardevoller.

Het doet een beroep op je communicatie skills. De waarde van verbaal, non-verbaal en schriftelijke communicatie gaat je verschil maken. Het aandeel tijd aan communicatie zal worden vergroot, wat de zuiverheid niet altijd ten goede komt is bekend.
En in deze FAKE wereld die we aan het ontwikkelen zijn.

Wat is jouw communicatie waard voor een ander

 

DATA
De wereld is volop in beweging als het gaat om data. Data verzamelen, data analyseren, data prognotiseren. Een onderwerp wat bij iedereen zijn pad zal kruisen. Door de veelheid van data zijn alle mogelijke berekeningen mogelijk. Hoe houd je stand in deze veelheid? En data gedrevenheid zal een werkwoord worde wat je in veel vacatures zult gaan tegenkomen.

Bedrijven kunnen een data gedreven cultuur nastreven en daarmee te verwachten een grotere mate van e3ffieency te kunnen brengen. Een moeilijke omgeving om je werkgeluk te vinden, herkend en erkend te worden. Data gaat de koers bepalen

In de toekomst zullen steeds meer organisaties hun strategie en beslissingen baseren op data. Management platformen, data-tools en data-analisten gaan op grote schaal worden ingezet om gegevens binnen te halen, te analyseren en om te zetten tot weloverwogen beslissingen.

 

CONTRACTEN
Vaste baan, parttime, projectmatig, deels als ZZP/ bedrijf in gehuurd te worden.

Er zal door de tekorten op de arbeidsmarkt en de werkverwachtingen en werkwaarden van diverse generaties een ander belang gaan ontstaan tussen werk en privé. Dit heeft invloed op waar, met wie, wanneer en in welke arbeidsvorm je werkt. Je werkwaarden zijn hiervoor de basis. Meerdere bedrijven zijn zich bewust van deze verandering en onderzoeken de mogelijkheden.

 

TALENT
Het is gelukkig in de ontwikkelingen van de maatschappij dat het besef langzaam doordringt dat passie, werkgeluk en talent i.p.v. enkel competenties een meerwaarde biedt aan meewerkers. (in welke werkvorm dan ook). Je zult werknemers dan ook een werkcultuur moeten bieden die past bij persoonlijke werkwaarden.

Als er minder mensen nodig zij nom het werk geregeld te krijgen zijn bevlogen en gepassioneerde De strijd om talent zal door blijven groeien. Daarnaast is er de voorspelling dat volgende generaties niet zomaar jarenlang op dezelfde plek werken. Wellicht herken je het al, maar vele mensen in deze generatie zoeken vernieuwingen. In de toekomst zullen organisaties dus alles op alles moeten zetten om de werknemer te behouden. Betrokkenheid van de werknemers zal uiteindelijk de doorslag geven in de duur van dienstverbanden.

 

WERELDWAARDE
Een bedrijf met een reden te zijn wordt meer en meer een belang voor aankomende generaties. Werken met een doel, werken bij een organisatie met een doel, ertoe doen en iets betekenen voor deze wereld die in een uitputtingsfase is gekomen is niet alleen noodzakelijk maar een wens van de nieuwe burger.

Oppervlakkigheid is niet meer voor de tijd van morgen. Het is een spannend onderwerp, want het er eens ‘echt over hebben’ is voor erg veel mensen nog steeds moeilijk. De talentscan geeft hierin veel hulp merk ik in mijn praktijk waar ik vele teams op diverse niveaus ondersteun de juiste dingen te doen, door de juiste mensen met de juiste talenten.

Stel jezelf na het lezen van bovenstaande nu eens de vragen:
Hoe staan deze ontwikkelingen in verhouding met je werkwaarden?
Zijn er onderwerpen die je aanspreken en waar je talent voor hebt?
Wat voor werkcultuur zou een bedrijf je moeten bieden?
En in welke branche?