ZICHT VANUIT JE OMGEVING 360°

ZICHT VANUIT JE OMGEVING 360°

Misschien herken je je wel in onderstaande:

De talentscan laat een momentopname zien, een nu-moment. Misschien omdat je je niet geheel herkent, of niet wilt herkennen. Misschien omdat zaken uitvergroot lijken, wat een ander ziet maar je jezelf niet zo bewust van bent. En misschien ben je gewoon verrast.

Het mooie van de talentscan is dat het veel meer is dan die momentopname. Dat het je kern treft en je vragen kan stellen over wie je bent en waar je naar toe wilt.

Je omgeving kent je razend goed. En vaak benut je directe omgeving niet in het vragen om feedback met diepte en inzichten. Of vindt je omgeving jet lastig je deze feedback te geven. Deze is juist goud waard.

Een 360 graden feedback geeft je deze inzichten en kun je oprechte feedforward laagdrempelig maken voor de gesprekspartner.

Er zijn twee kaders die we kunnen benutten. Je kracht, waar je goed in bent en wat een ander van je herkend.

Anderzijds het gene wat je directe omgeving je gunt. Waar zij je wel mee zien worstelen of misschien waar zij de kansen zien die jij zelf niet ziet, of niet aandurft te gaan.

De perspectieven uit je omgeving zijn van belang. Dus het enkel vragen aan collega’s, studiegenoten, familie of vrienden geeft een te eenzijdig beeld. Je leven heeft meerdere omgevingen en gezichten. Dus diversiteit is van belang. Terugkoppeling vanuit 4 perspectieven:    


Perspectief collega:

Collega’s zien je in een werkomgeving, ervaren je werkgeluk, je werkbijdrage en de werkwaarden. Vier elementen die waardevol zijn. Juist omdat jij vaak in dagdagelijkse hectiek bezig bent IN je werk en je collega’s hebben een perspectief waar in zij je ervaren als ontvanger en samenwerker.

Perspectief persoonlijke relatie:

In je prive-omgeving en je mogelijke persoonlijke relatie ben je vaak kwetsbaarder in het tonen van je werkelijke ik. Partners staan dicht bij je. Ervaren je levensgeluk, je wensen en dromen en je worstelingen en mogelijke irritaties. De prive-omgeving laat veel prikkels zien en voelen. Een perspectief waar je nog positief verrast kunt worden als je de oefening 360° graden feedback benut.

Perspectief kind:

Onbevangen en nog puur in alle levenservaringen en mogelijke verleidingen van gewenst gedrag. Een perspectief met vaak duidelijke woorden, zonder woorden met verpakkingen “SPOT ON”.

Perspectief vriend(in):

Het mooie van vrienden is dat ze iets meer beschouwend zijn dan de andere perspectieven. Ze ervaren en bespreken vaak meerdere omgevingen waar jij je in bevindt. Dit is mooi. Men weet vaak niet de details maar zien door de diverse perspectieven een goede samenhang. De tips zij vaak verbindend en herken je